www.BARIKADA.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ABONOS
"Abonos"
(Porodicna manufaktura) 2004. CD
Gothic metal - SERBIA

Beogradski sastav Abonos dobro je poznat svim poznavaocima desavanja unutar srpske metal scene. Pre same realizacije svog debi albuma, postepeno su gradili predjasnji tok karijere, a zanimljivim koncertnim nastupima najavljivali su publici sta se od njih u buducnosti moze da se ocekuje. Ovaj bend je na terenu gothic metala koji se na svetskoj sceni etablirao tokom 90-tih godina. Vlastitoj muzici, imidzu kao i koncertnim nastupima, pristupaju krajnje profesionalno, a vidljivo je nakon preslusanog albumskog materijala da su i u studijskoj formi pedantno pristupili samoj realizaciji muzicke matrice.

Istoimeni album objavili su u samostalnoj reziji, tako da su na sebe u potpunosti preuzeli ulogu kompletne promotivne delatnosti. Kao sto sam spomenuo, grupa je na terenu gothic metala iz 90-tih godina, logicno, odredjene paralele se mogu povuci sa poznatim aktom Nightwish. I u slucaju Abonosa, postoji interesantan musko-zenski vokalni dualitet, a aranzmanska resenja samih pesama su viseslojna i u dobroj meri kompleksna. Cini mi se da je, ipak, u produkcijskoj varijanti doslo do odredjenih propusta, jer neki sviracki elementi nisu bas dobro (adekvatno) naglaseni i postavljeni, ali u krajnjoj instanci to i nije toliko veliki problem. Za pohvalu je takodje i sam dizajn covera albuma, kao i bogati propratni booklet.

Abonus su se maksimalno posvetili samoj autorskoj poruci, i moze se reci da su za sada uspeli da izvuku maksimum iz sopstvenih resursa. Gledao sam ih "uzivo" nekoliko puta i treba istaci da su tu potrebne odredjene korekcije, ali i one dolaze sa iskustvom. Kako clanovi postave imaju pored delovanja u Abonosu i druge umetnicke sklonosti i aktivnosti, pitanje je kakav ce tok karijere grupa imati u buducnosti. Ali dolazece vreme svakako ce ponuditi neke od odgovora.

Ocena: 7,5 / 10
www.abonosband.com


Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja
oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:
Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -